L'Audiència Nacional espanyola i la Generalitat catalana units de nou contra les lluites populars

L'Audiència Nacional espanyola i la Generalitat catalana units de nou contra les lluites populars

Aquest matí els Mossos d’Esquadra han començat a detenir a diverses persones que van participar de les mobilitzacions per bloquejar el Parlament de Catalunya el passat mes de juny. Aquestes mobilitzacions s’emmarcaven en les lluites contra les retallades que van mobilitzar desenes de milers de persones arreu dels Països Catalans i que van rebre un immens suport popular.

Avui dilluns 3 d’octubre, agents dels Mossos d’Esquadra han detingut a diverses persones per tal d’entregar-los una citació per comparèixer a Madrid, a l’Audiència Nacional, el proper dijous. Sembla que els Mossos estarien cercant fins a 22 persones.Aquestes detencions han estat realitzades per ordre del jutge Eloy Blasco de l’Audiència Nacional a sol·licitud de la Fiscalia General de l’Estat. Les 22 persones estarien  acusades “d’utilitzar la força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir a un membre del Congrés, del Senat o d’una assemblea legislativa de comunitat autònoma assistir a les seves reunions”, article 498 del Codi Penal que és castigat amb penes de 3 a 5 anys de presó i que és competència de l’Audiència Nacional.

De nou doncs el govern català, s’alia amb el tribunal d’excepció espanyol per fer front a les lluites populars, una forma de fer que té desenes i desenes d’anys d’història i que contrasta amb la suposada via al marge de l’Estat Espanyol que sembla que promulga quan li interessa.

Davant d’aquests fets, des d’Alerta Solidària, volem mostrar tot el nostre suport amb les persones represaliades. Per altra banda, ens sumem a la convocatòria d’aquesta tarda a les 7 del vespre a Plaça Catalunya.

Endavant amb la lluita companys i companyes!

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM