Vist per sentència el judici als dos solidaris amb en Franki que es van penjar a la Sagrada Família

Vist per sentència el judici als dos solidaris amb en Franki que es van penjar a la Sagrada Família

Ahir de matí  es celebrà el judici contra els dos joves que el maig de 2008 van penjar-se durant dos dies a una grua de la Sagrada Família en suport a en Franki, que fou empresonat per intentar despenjar una banera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa.

Durant el judici que s’ha realitzat al jutjat Penal 17 de Barcelona, els dos acusats han defensat la seva acció com a mostra de solidaritat i com a denúncia de la injusta situacio que va conduir en Franki a la presó per delictes com el “d’ultratge a la bandera espanyola”. La seva advocada, Montserrat Salvador, ha demanat la lliure absolució dels dos encausats al·legant que era una acció simbòlica i que no es va produir cap dany ni tant sols cap alteració de l’ordre i que la pròpia fundació que gestiona el temple no ho havia ni tan sols denunciat.

Per altra banda, la fiscalia, ha mantingut l’acusació  de 18 mesos de presó i 5000€ de multa malgrat al·legant els suposats desordres públics que aquesta acció havia comportat; tot hi així, ha expressat que estaria d’acord si es sentenciava la mínima pena pels dos acusats.

Finalment, la jutgessa ha donat el cas vist per sentència, no sense que abans els dos acusats, aprofitessin l’últim torn de paraula per defensar de nou la seva acció i considerar l’acusació com a desproporcionada igual que en el cas que va dur en Franki a la presó.

Cal recordar, que els fets pels quals han estat jujtats l’Oriol i en Juanma és fruit de la seva acció en solidaritat amb en Franki, Francesc Argemí, que fou empresonat el maig de 2008 després de ser condemnat per intentar despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa l’any 2002. Després que en Franki passés vàries setmanes a presó i fos deixat anar en llibertat condicional fruit de la pressió popular, amb accions com les d’aquest dos solidaris, ara la justícia vol empresonar-los a ells. La solidaritat, és una de les armes més poderoses de la resistència dels oprimits als opressors, i això els opressors ho saben.

Des d’Alerta Solidària volem donar tot el nostre suport als dos companys, per una nova mostra de dignitat i coherència política. Alhora instem a tota la població a restar atentes a la sentència que pot sortir en les properes setmanes.

Endavant amb la lluita companys!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM