El dos solidaris amb en Franki, a judici per desordres públics el proper 20 de setembre

El dos solidaris amb en Franki, a judici per desordres públics el proper 20 de setembre

Els dos joves que el maig de 2008 van penjar-se durant dies a una grua de la Sagrada Família en suport a en Franki, que fou empresonat per intentar despenjar una banera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa, seran jutjats el proper 20 de setembre a la ciutat de la justícia acusats de desordres públics i amb una petició fiscal de 18 mesos de presó.


El proper dimarts 20 de setembre a les 11 del matí al Penal 17 de Barcelona (Ciutat de la Justícia) seran jutjats en Juanma i l’Oriol acusats d’alteració de l’ ordre públic i sota una petició fiscal de 18 mesos de presó  i 5000€  d’indemnització per  inutilitzar la grua de les obres de la Sagrada Família durant dos dies. Aquesta acusació és fruit de la seva acció en solidaritat amb en Franki, Francesc Argemí, que fou empresonat el maig de 2008 després de ser condemnat per intentar despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa l’any 2002.


Després que en Franki passés vàries setmanes a presó i fos deixat anar en llibertat condicional fruit de la pressió popular, amb accions com les d’aquest dos solidaris, ara la justícia vol empresonar-los a ells. La solidaritat, és una de les armes més poderoses de la resistència dels oprimits als opressors, i això els opressors ho saben. És per això que ara la “justícia” càrrega contra en Juanma i l’Oriol amb peticions de 18 mesos de presó per penjar-se varis dies en una grua. Una acció simbòlica, no violenta, solidària, que fou una de les claus per treure a la llum pública un empresonament que des del poder s’esforçaven en silenciar i que a partir d’aquell moment transcendir a la llum pública i causant un rebombori social molt important.


Davant d’aquest nou judici, que darrera una acusació d’alteració de l’ordre públic no cerca més que castigar de nou la dissidència i la desobediència a allò que és injust, des d’Alerta Solidària demanem la lliure absolució dels dos encausats.


Alhora fem una crida a totes aquelles persones que ho vulguin a donar suport a les dos persones encausades i a restar atentes a properes mobilitzacions si finalment fossin encausades.

 

Endavant amb la lluita companys!!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM