Finalitza el cas dels 13 de Gandia !

Finalitza el cas dels 13 de Gandia !

Hui a les 12 del migdia s’ha celebrat una roda de premsa a Gandia on el portaveu d’Alerta Solidària ha comunicat la prescripció del cas. Les últimes diligències, que es remunten al maig de 2007, han fet que la causa quedara paralitzada i finalment, els jutjats de Gandia han començat a enviar les notificacions de la prescripció a cadascuna de les persones processades.

Davant de nombrosos mitjans de comunicació local, el portaveu d’Alerta i un representant del grup dels 13 han fet un balanç polític del cas i han repassat la campanya solidària que s’engegà arran de les detencions dels 13. Recordem que els fets es produiren el 29 de juliol de 2005, quan 13 persones foren detingudes per participar poc després d’una protesta a la Univeristat Politècnica de Gandia contra la presència de ls RACV. El procediment judicial, ara prescrit, es basava en delictes per desordres públics, el que haguès comportat penes de presó i multa en cas de condemna.

Des d’Alerta Solidària i els 13 Gandia s’ha fet especial èmfasi en que el cas s’inicià per decisions polítiques, i que malgrat tot, la lluita política dels afectats no es va veure minvada en cap moment. Finalment s’ha agraït la solidaritat mostrada durant aquest anys, tant en la comarca de La Safor com a molts indrets dels Països Catalans.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM