Ha mort Joan Mateu, independentista represaliat el 1979

Ha mort Joan Mateu, independentista represaliat el 1979

Aquest dissabte dia 3 va morir Joan Mateu Martínez a l’edat de 66 anys, després d’una llarga malaltia. Va ser un independentista català del barri de Sant Andreu de Barcelona, detingut i processat el 2 de març de 1979, junt amb l’històric lluitador Jaume Martínez Vendrell, Lluís Montserrat i Sangrà i Teresa Sol i Cifuentes. Van ser acusats de pertànyer a l’Exèrcit Popular Català (EPOCA) i de la participació en les morts de l’industrial JM Bultó i de l’exalcalde franquista Joaquim Viola.

 

Notícia publicada a Llibertat.cat


Mateu va ser un impulsor, també, dels eixos comercials de la ciutat i un dels defensors més grans del comerç de proximitat. Al capdavant de la Fundació Barcelona Comerç i de l’Eix Comercial de Sant Andreu, va promoure nombroses iniciatives per dinamitzar el comerç local i de proximitat, tasca per la qual va rebre el reconeixement de “prohom de la ciutat”.

Durant la seva vida va exercir de publicista, promotor cultural i artístic i expert en comerç. Va ser president president de la Fundació Barcelona Comerç, membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona i membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona. En l’àmbit del comerç local fou el promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu i de Comerç Actiu. En l’àmbit artístic, va crear l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records.

Amb motiu de la mort de Mateu, que va ser enterrat el dissabte dia 4, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va lamentar la seva mort i va expressar el seu condol a la família. Trias va declarar a la premsa que “El seu model és el nostre” i que “una de les prioritat del nou Govern municipal serà vetllar pel comerç de proximitat, que ens fa únics al món”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM