Comunicat en relació al 2on arxivament de la querella per tortures de Torà

Comunicat en relació al 2on arxivament de la querella per tortures de Torà

Les entitats sotasignades expressem la preocupació davant l’arxivament de la querella per tortures patides pel veí de Tora, Jordi V. C. i exigim de nou la reobertura de la investigació, l’esclariment dels fets, la depuració de responsabilitats i en definitiva, la fi de la impunitat.

El passat divendres 2 de febrer hem rebut la comunicació de l’arxivament de la querella per tortures interposada ja fa més de 3 anys i mig.

Els fets es remunten al dia 1 d’abril del 2003 quan van ser detinguts sota aplicació de la legislació antiterrorista tres veïns de Torà (la Segarra). Empresonats durant 2 mesos van sortir en llibertat sota fiança i encara avui romanen a l’espera de judici a l'Audiència Nacional.

Durant un any diferents agents policials i personal mèdic que atengué en Jordi V.C. a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, van declarar davant del jutge en relació als maltractaments que patí el detingut en el seu pas per la comissaria dels Mossos d’Esquadra. El dia 15 de setembre de 2004, una nova jutgessa va prendre possessió del Jutjat d’Instrucció núm. 2 i sense donar peu a cap nova diligència va decidir arxivar la querella, era el dia 26 de maig de 2005.

Un recurs a l’Audiència Provincial del dia 15 de novembre d’aquell any, però, li ordenà la continuació de la instrucció del procés. La resposta de la jutgessa va ser no fer absolutament res en relació a l’expedient fins que, fa poques setmanes, va deixar vacant el seu lloc al jutjat. Un nou lletrat, el tercer, seguint les passes de la seva antecessora ha decidit el passat dia 25 de gener un nou arxivament de la querella. Cap argumentació nova no ha estat aportada per aquest darrer arxivament, i es desconeixen les raons reals que l’han motivat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM