Els 9 de Palma planten cara a la sentència

Els 9 de Palma planten cara a la sentència

En roda de premsa, el grup d’encausats ha denunciat el que consideren una nova aberració dels sistema judicial espanyol. Acusen el tribunal d’emetre una sentència on, tot i donar-los part de raó en reconéixer la provocació generada per l’entitat espanyolista Círculo Balear, només emet condemnes contra els independentistes. 

Un cop rebuda la sentència la propera passa serà el recurs judicial, per tot seguit, continuar la campanya de difusió d’aquest cas arreu de l’illa i dels Països Catalans.

 

Recordem que finalment han quedat condemnats 5 dels 11 encausats finals, malgrat que el lema de la campnany feia al·lusió inicialment a 5 i després a 9 persones, ja que la xifra de represaliades ha anat a més amb el temps. Les 5 condemnes són per injúries, a raó de 2 € per 10 dies, i alhora, a 3 d’ells, els recau idèntica sanció per la falta d’amenaces. Cal esperar a més a la valoració de les costes processals que seran imputades també als 5 condemnats.

 

Per més escarni, Jorge Campos, president de Círculo Balear ha anunciat que recorreran la sentència per evitar l’absolució dels que s’han deslliurat de la condemna política del tribunal espanyol.

 

Com van afirmar ahir en la roda de premsa, a l’Ateneu Popular de Palma, la sentència “demostra la naturalesa política del procés: si bé la poc fonamentada acusació no permetia una condemna més dura, políticament interessava no absoldre els joves, víctimes de la coordinació entre extrema dreta i policia espanyola.”

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM