Antoní Massaguer, en homenatge: “Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!”

Antoní Massaguer, en homenatge: “Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!”

El proper 4 de setembre, escalfant motors per a la Diada, la ciutat de Berga viurà un sentit acte d’homenatge cap a un dels seus lluitadors il·lustres. L’Antoní Massaguer, que durant més de trenta anys aportà el seu granet de sorra a la causa de la llibertat dels Països Catalans ens va deixar el 28 de novembre del 2000 però encara ressonen les seves paraules, reproduïdes en opuscles independentistes diversos des de Terra Lliure fins a Alerta Solidària: “Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi”.

 

Empresonat per l’Estat espanyol l’any 1980, l’Antoní, juntament amb dos companys més, en Xavier Barberà i en Ferran Jabardo, van aconseguir la llibertat en quedar demostrat, nou anys més tard, al Tribunal d’Estrasburg, que l’Estat espanyol havia vulnerat els seus drets a la legítima defensa durant el judici que els havia condemnat. La sentència, per al cas de l’Antoní, pujava als 36 anys, per pertànyer a l’organització armada EPOCA (Exèrcit Popular Català), precedent de Terra Lliure, per l’execució de l’industrial franquista Josep Maria Bultó i per emmagatzemar armes i explosius.

La seva trajectòria independentista, passant per diverses organitzacions, es caracteritzà per la fermesa de les seves conviccions, per la valentia amb que les duia a la pràctica i per l’esforç constant en la cerca de la unitat d’acció independentista i revolucionària.

De la ma de l’organització juvenil Maulets i del Casal Independentista de Berga, Casal Panxo, arriba aquest acte, en un moment òptim de mobilització i de reptes socials i nacionals. Alerta Solidària, recomana aquest acte al conjunt de l’Esquerra Independentista per retre homenatge a l’Antoní, a les seves companyes, amistats i familiars, per aprendre dels seu exemple i en definitiva, enfortir un poc més el conjunt de l’Esquerra Independentista amb la voluntat de no defallir fins a la victòria, avançant, avançant i avançant cap a ella.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM