Els 9 de Palma esperen sentència davant les acusacions de l’espanyolista Círculo Balear

Els 9 de Palma esperen sentència davant les acusacions de l’espanyolista Círculo Balear

El passat divendres, 29 de juliol, va tenir lloc la vista contra els nou militants de Maulets que van participar en una manifestació contra la corrupció política i que van acabar denunciats per l’entitat espanyolista Círculo Balear. Aquest grup representa les veus més ràncies dins la dreta conservadora de l’illa que aposta per combatre tot senyal de catalanitat i està al darrera de les noves mesures del nou Govern en contra la llengua catalana.

L’acusació particular del Círculo Balear va concretar per a tres dels Maulets una petició de 400 € per cap per insults, una altra de 400 € més per amenaces i associat a aquestes, va demanar la imposició de l’allunyament de més de 500 metres dels acusats respecte la seu del Círculo Balear, situada al vell mig de Palma. Per a la resta d’acusades va exigir la imposició de 400 € per cap per una falta d’insults.

 

Les acusacions, com la pròpia denúncia iniciadora de tot el procés judicial, va sorprendre als acusats, a Maulets i a l’organització de la manifestació, la Plataforma Anticorrupció de Mallorca que destinà un advocat, Rafael Sedano, d’aquest col·lectiu a la defensa de les independentistes.

 

Com va quedar acreditat durant la vista, la manifestació va comptar, especialment al seu pas pel centre de la ciutat, d’un nombrós dispositiu del Cuerpo Nacional de Policia, com ve sent habitual en qualsevol manifestació en contra del Partit Popular. Aquest fet va ser remarcat per contradir les versions de l’acusació en tant que la policia no va actuar ni va aixecar cap acta en referència als suposats insults i amenaces. Com ha succeït en el cas dels dos militants d’Endavant detinguts per la manifestació de la Diada, o com ha quedat demostrat en altres processos, la policia aprofita qualsevol mobilització per a la redacció d’informes de seguiment polític i no deixa passar ni una per imputar qualsevol falta o delicte a la militància independentista.

 

Tanmateix, dos simpatitzants del Círculo Balear, i una desconeguda periodista, van assenyalar tres dels independentistes acusant-los de proferir insults i amenaces. Van explicar que es trobaven a la seu de l’entitat espanyolista d’on van haver de sortir, temorosos de l’ira popular, després de trucar a la policia perquè protegís el seu local. La policia en tot moment va ser present, davant del pas dels Maulets i de la resta de la manifestació.

 

A les portes del judici, un centenar de persones es van concentrar a primera hora del matí, esperant l’entrada de les encausades. Entre elles, representants de diversos partits i organitzacions polítiques d’esquerres i de l’Esquerra Independentista.

 

Tot esperant la sentència, que segurament no arribarà fins al setembre, el grup de 9 independentistes represaliades va voler agrair a tothom el suport rebut així com a les nombroses organitzacions que es van adherir al manifest penjat al blog del grup de suport:http://noudepalma.blogspot.com/

 

Des de Maulets Mallorca i Alerta Solidària remarquem la importància d’aquesta solidaritat antirepressiva ja que en el combat actual, amb un PP desbocat que vol eliminar l’obligatorietat de conèixer el català per part del cos funcionarial, entre retallades, privatitzacions, supressió del carril bici, etc. és més necessària que mai la consciència militant i el convenciment de que el que toca és lluitar sense aturador, malgrat la repressió.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM