Nou maulets a judici, aquest divendres, a Mallorca

Nou maulets a judici, aquest divendres, a Mallorca

El dia 29 de juliol, nou militants de l’organització juvenil Maulets, seran jutjats per faltes d’amenaces contra el Círculo Balear. Fa dos mesos eren cinc els encausats però la diligent justícia espanyola ha ampliat a nou la llista de represaliats.


Concentració solidària i recull d’adhesions

 

El grup de suport i Alerta Solidària fan una crida a defensar al carrer els nostres companys, el mateix dia del judici, el divendres 29 de juliol a dos quarts de deu del matí, a les portes dels jutjats. Seguint la web del grup de suport podreu fer-hi arribar la vostra adhesió. Cliqueu aquí: http://noudepalma.blogspot.com/

 

 

Persecució al jovent organitzat per la llibertat

 

El nou cicle polític a les Illes Balears ha començat amb contundència. Nou govern i més repressió. De la ma del Partit Popular, Brigada d’Informació del Cuerpo Nacional de Policia, Círculo Balear i El Mundo. Una ofensiva que s’inicia sota la tutela del Delegat del Govern del PSOE però que enllaça a la perfecció amb els qui des de les darreres eleccions ostenten el poder a Mallorca: Maulets a judici.

 

Pensam que els responsables dels incidents, en forma de crits, durant la manifestació contra la corrupció el 20 de març de 2010 foren els membres de l’esmentat Círculo Balear, que acudiren amb la intenció de provocar i interrompre una mobilització totalment pacífica. A més, reafirmam la importància de continuar la lluita contra la corrupció a totes les institucions, especialment entre les generacions més joves.

 

Consideram que aquest cas mostra una clara intenció de neutralitzar l’activitat dels i les joves independentistes de Maulets a Palma, i destapa fins a quin punt la policia espanyola realitza seguiments obeïnt criteris polítics i amb l’objectiu d’intimidar i de tenir controlats els moviments socials a Mallorca, especialment l’Esquerra Independentista.

 

Reivindicam el dret del jovent a organitzar-se i actuar políticament amb total llibertat, per damunt de pressions policials, judicials o provinents de l’extrema dreta, i a lluitar en defensa del territori, la llengua, els drets socials, etc. Així, entenem el moviment juvenil com una part vital per la resta de moviments socials de la nostra illa.”

 

 

Desesperació repressiva contra l’Esquerra Independentista

 

L’Àlvar, militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, va ser condemnat fa tres mesos a una multa i sis dies de localització permanent per fer pintades el dia de la Vaga General. En Guillem i en David, militants de l’organització política de l’Esquerra Independentista Endavant, van ser detinguts a principis d’any i s’enfronten a denúncies per atemptat a l’autoritat pels aldarulls ocorreguts al final de la manifestació de la Diada, quan la Policia Nacional va carregar contra aquesta. Ara nou militants de l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista Maulets arriben també a judici. Per Alerta Solidària, aquesta onada és fruit de l’expansió que experimenta l’independentisme a l’illa, evidenciat amb la creació recent de la coordinadora que l’agrupa sota el explícit nom de Esquerra Independentista de Mallorca: http://eimallorca.blogspot.com/

És una recepta vella però eficaç: la repressió. Quan en una democràcia ningú protesta, tot és oli en un llum. Quan en una democràcia la gent protesta, s’aplica la democràcia a la espanyola: en comptes de demanar explicacions a la Policia Nacional sobre els seguiments polítics a persones per la seva filiació, en comptes d’obrir una investigació per l’existència de fitxers polítics il·legals, accepta l’informe de la Brigada d’Informació i crida nou independentistes a judici. La justícia a l’inrevés. La justícia de la seva democràcia.

 

Quan el 20 de març del 2010 transcorria per Palma una manifestació contra la corrupció ningú hauria dit que acabariem, a judici, denunciats pels qui a ultrança defensen un Partit Popular farcit de trames de corrupció. Ha estat arran de la denúncia del president del Círculo Balear, Jorge Campos, una entitat espanyolista defensora de la simbologia més rància de l’espanyolisme i obsessionada en fer desaparéixer el català de les institucions, que s’inicia el nou capítol de repressió on s’articulen els diferents agents del colonialisme espanyol. La justícia espanyola obre un expedient. El Mundo ofereix les imatges dels seus periodistes, fotografies i vídeos. La Policia Nacional remet tot a la sinistra Brigada d’Informació. Aquesta contrasta dades dels seguiments polítics que realitza i n’informa al jutjat d’instrucció. En l’informe detalla que efectuen seguiments habituals a l’organització juvenil Maulets per la seva activitat independentista. El jutjat d’instrucció cita els nou militants a judici. El dia 29 vista oral amb nosaltres amenaçats amb multes i més privacions de llibertat.

 

 

La millor resposta, organització i lluita 

 

L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista fa una crida a reforçar la lluita al carrer. A demostrar que no tenim por a la repressió. A ser coherents amb els nostres desitjos de llibertat i a fer possible la victòria per tots els mitjans. Organitzar-se i lluitar. És hora que cada dia siguem més les que diguem prou i treballem sense tremolar en la construcció de la llibertat i els socialisme dels Països Catalans.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM