El cap francès de les pistoles elèctriques dels Mossos a judici per espiar un revolucionari

El cap francès de les pistoles elèctriques dels Mossos a judici per espiar un revolucionari

El Tribunal Criminal de París va fer seure ahir, dia 13 de juliol, al cap de l’empresa d’armament Taser, Antoine Di Zazzo, i nou persones més, pel cas d’espionatge que hauria patit el portaveu nacional del Nou Partit Anticapitalista, Olivier Besancenot, entre l’octubre del 2007 i el gener del 2008.

 

Com ha quedat revelat, Antoine Di Zazzo va ordenar el seguiment del conegut trotskista Besancenot perquè aquest va criticar que la policia francesa es dotés d’armes elèctriques de la casa Taser, al·legant que ja eren provades diferents morts als Estats Units a causa del seu ús. L’empresari va requerir els serveis de detectius i ex-policies per esbrinar detalls de la vida i situació financera del revolucionari així com d’altres persones del seu entorn més proper. La discusió ara mateix gira entorn de les ordres reals donades per Di Zazzo que assegura no haver requerit dades confidencials però no nega el conflicte obert amb Besancenot fa uns anys quan aquest va liderar la crítica al seu producte. Detectius, policies, un agent d’aduanes, un inspector d’hisenda i un responsable d’una sucursal bancària complementen l’equip inculpat per l’alt tribunal.

 

Poders fàctics en acció

La industria de la mal anomenada seguretat malda per guanyar quotes de mercat en un moment propici als seus interessos. La crisi és terreny abonat per a la desconfiança i per a la por. Enmig de la proliferació de discursos xenòfobs augmenta amb facilitat la resposta reaccionària de la falsa seguretat que suposa a la pràctica carta blanca per a la restricció de llibertat, individual i col·lectiva. Més demanda social instigada pel poder per blindar de policies els carrers fins a l’estat policial. És el camí descrit per les empreses de seguretat privada, de càmeres de vigilància, d’alarmes de tota mena i també, d’armes variades per als cossos policials per fer front als qui, per exemple, desafiïn el sistema amb perilloses accions com asseure’s a terra, un dia qualsevol de neteja, posem pel cas, a la plaça Catalunya de Barcelona.

 

En mans del Departament d’Interior

Tancades sota clau, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, té sis unitats d’aquestes pistoles, que poden provocar seqüeles cardíaques greus, i que per aquest motiu, en la mateixa regulació que va proscriure l’ús del kubotan, es van quedar fora de circulació. Però els poders fàctics apreten i sempre hi ha qui està disposat a col·laborar-hi. Així, a mitjans de maig, el sindicat de CCOO dels Mossos d’Esquadra va iniciar una campanya particular per reclamar l’autorització d’aquestes armes per “reduir” els detinguts agressius, més enllà de la formació específica que ja reben, la seva superioritat en eines i nombre d’agents, càmeres, etc.


Amb el canvi d’escopetes de goma per les noves, estrenades per reprimir la manifestació obrera del 1r de maig, hem entrat en l’actualització de les eines de repressió de masses d’Interior. El Conseller Felip Puig no descartava l’ús de canons d’aigua, ni tampoc les detencions preventives. Noves armes per a velles demandes socials. El negoci de la falsa seguretat, a costa dels nostres drets i la nostra llibertat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM