Victòria pels 2 independentistes de Manresa: prescrita la condemna i el toro d’Osborne continua pel terra

Victòria pels 2 independentistes de Manresa: prescrita la condemna i el toro d’Osborne continua pel terra

El procés judicial  que ha tingut sota amenaça de presó a en Jordi Garcés i en Miquel Coma, veïns de Manresa, ha finalitzat. Després d’una llarga espera, el Jutjat d’executòries de Barcelona ha declarat la prescripció de la sentència que imposava als dos manresans a escollir entre anar 8 dies a la presó o pagar una sanció econòmica de 192 euros per cada un d’ells. Així ho ha fet públic el Grup de Suport dels dos encausats mitjançant una roda de premsa que s’ha fet avui.

 

Victòria contundent: més de dos anys i mig defensant la coherència de l’acció contra la imposició espanyolista

La noticia que ens han donat a conèixer ha sigut rebuda amb molta satisfacció tant pel grup de suport, com pels propis condemnats, tancant així un altre episodi repressiu que ens ha imposat l’estat espanyol amb els seus sicaris i botxins que executen l’aplicació de la seva legalitat amb els ulls clucs i l’espasa ferma, emperò, també tanquem un cas repressiu més en el que la coherència i la valentia dels dos independentistes, que ja des del primer moment, fins i tot davant el Jutge, fins al darrer moment han manifestat la seva negativa a pagar l’import al que varen ser condemnats, remarcant que el motiu era la coherència política i la disciplina militant. D’aquesta forma, amb aquesta fermesa i decisió d’anar 8 dies a la presó si feia falta, no deixava gaire marge de maniobra als jutjats els quals havien d’instar l’ordre als Mossos de detenir i empresonar  als dos independentistes o bé fer com si no hagués passat res, no forçar la corda i deixar que el cas prescrigués. Finalment hem vist que l’opció que ha volgut seguir el Jutjat d’execució número 21 ha sigut aquest darrer.

 

Des del primer moment, abans de començar fins i tot la campanya per l’absolució d’en Jordi i en Miquel ja varem denunciar el caràcter polític tant de la seva detenció com de la més que probable (va quedar evidenciat) persecució judicial, tant sols pel fet de reclamar uns Països Catalans lliures d’imposicions de símbols francesos i espanyols, sense penedir-se en cap moment de les seves intencions i encara menys de les possibles conseqüències d’una lluita ferma i coherent.

Des de la campanya de suport als dos independentistes de seguida també va prendre força la denúncia de la discriminació que suposa la figura punitiva de les penes multes, sent una sanció que evidencia i polaritza les distincions entre classes, ja que envia a la presó a aquell que no té recursos per fer front al pagament de la sanció.

Amb els més de dos anys que portem de procés judicial i de campanya les mostres de solidaritat als dos independentistes han estat nombroses, no només de la gent més pròxima com els amics o la família. El 17 de maig de 2010, la CUP va presentar al ple de l’Ajuntament de Manresa una moció denunciant la imposició de la simbologia espanyola demanant un posicionament dels partits polítics amb representació al ple, així com l’absolució d’en Jordi i d’en Miquel. El resultat de la votació va ser de 4 vots a favor i 10 encontra; PXC va advertir que si no s’aplica la llei podríem caure en l’anarquia; PSOE i PP no van voler pronunciar-se però també hi votaren en contra; ERC donà suport a la moció i ICV i CiU, fidels a la indefinició habitual, optaren per abstenir-se. Entre el públic es va aixecar una pancarta de suport als joves encausats.

Han estat múltiples les formes de solidaritat que han rebut els dos manresans. Amb la celebració de diversos actes a Manresa per a difondre el cas, diferents xerrades arreu dels Països Catalans, i amb la recollida de més 3.000 signatures de suport.

Des d’Alerta Solidaria volem agrair a totes aquelles persones que han participat en les mobilitzacions, actes, etc, que novament ens han mostrat que la solidaritat és una pedra més que fa possible el camí cap a la construcció d’uns Països Catalans lliures i socialistes; així com felicitar a en Jordi Garcés i en Miquel Coma per haver guanyat aquesta batalla.

 

Web de la campanya: http://ultratgemespanya.blogspot.com/

Notícies relacionades: http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=563&Itemid=1

Vídeo entrevista als peus del Timbaler d’El Bruc: http://www.youtube.com/watch?v=2JmnbHztlaQ&feature=related

Situació del toro, encara vigent: http://www.youtube.com/watch?v=KRTyP3jSG_Y&NR=1&feature=fvwp

Notícies de la roda de premsa on s’anuncia la victòria:

http://acn.cat/acn/623783/Societat/text/toro-Bruc-encausat-simbol-Jordi-Garces-Miquel-Coma.html

http://www.regio7.cat/fet-divers/2011/07/06/joves-que-intentar-tombar-toro-del-bruc-eviten-multa/154160.html

 

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM