Campanya de suport a l'antifeixista encausat l'11 de setembre de 2008

Campanya de suport a l'antifeixista encausat l'11 de setembre de 2008

Tot seguit ens fem ressò de l’escrit informatiu que ha tret la campanya de suport a l’antifexista de Cornellà, encausat sota l’acusació d’agredir a un membre del grup feixista Unitat Nacional Catalana.

Sobre ell recau una petició de 3 anys de presó, amb el judici pendent encara sense data. Volem aprofitar, des d’Alerta Solidària, per donar-li tot el nostre suport i animar-vos a estar-ne al corrent i disposades a la mobilització solidària.

PETICIÓ DE 3 ANYS DE PRESÓ PEL COMPANY ANTIFEIXISTA

ACUSAT D’AGREDIR A UN MEMBRE D’UNITAT NACIONAL CATALANA

El pressumpte delicte va tenir lloc durant la manifestació independentista de l’11 de setembre de 2008, durant el transcurs de la mani convocada per diversos  col.lectius de l’Esquerra Independentista i el bloc llibertari al centre de Barcelona. A mig recorregut de la manifestació un grup de persones de l’Esquerra Independentista detecten un grup d’unes 10 persones vestits amb simbologia d’ultradreta catalana amagats dins un bar i sortint a onejar amb actitud provocadora les seves banderes. A continuació les persones que es manifestaven comencen a increpar el grup de feixistes quan un d’ells ( M. P.) surt amb un pal amenaçant als manifestants. En aquest moment, i responent a l’amenaça comencen els aldarulls, es llencen cadires i el grup de feixistes comença a

llençar ampolles i després s’atrinxeren dins el bar.

El grup de feixistes són membres del grup d’ultradreta independentista Unitat Nacional Catalana. Grup xenòfob del qual se’n deriva el grup d’ideologia nacionalsocialista 33. És justament a la página web d’Unitat Nacional Catalana on es publiquen uns dies després unes fotos dels aldarulls, assenyalant al company que posteriorment serà detingut sota una crida i cerca per prestar declaració.

Primer van declarar, una setmana després dels fets, dos dels feixistes que participen en els aldarulls ( L.B i R.G ), sense que puguin identificar cap agressor. Cinc dies després va tornar a comissaria L.B acompanyat de M. P i va identificar el company com l’agressor, responsable d’haver llançat una ampolla a L.B fent-li una ferida profunda al front de 2,3 cm amb lesió d’artèria segons l’informe pericial. Els Mossos d’Esquadra detenen al company antifeixista el 2 d’octubre sota el delicte de lesions. El 31 de març de 2009 es va celebrar el judici verbal per faltes i el mateix dia el jutge va obrir diligències perquè el procés passés a la via penal.

Volem remarcar el fet que el company antifeixista que s’enfronta ara a tres anys de presó és una persona coneguda dins els moviments socials i per tant, per la policia dels Mossos d’Esquadra; fet que incideix directament en la segona identificació i reconeixement que efectúa el feixista L. B. a comissaria. El fet que la pàgina web d’Unitat Nacional Catalana publiqui les fotos apuntant directament al company antifeixista com a l’agressor (juntament amb d’altres persones que també apareixen a les fotos penjades) és l’altra peça que acaba de completar la declaració del feixista membre d’UNC.

La realitat del sistema penal parla per si mateixa, cada cop hi ha més presos quan no hi ha un increment dels delictes. En el cas del company antifeixista encausat per agredir a un feixista, s’està aplicant el codi penal de forma ajustada al delicte suposadament comès. Fet que evidencia un enduriment de les penes de presó. A no ser que la persona condemnada tingui un nivell adquisitiu suficient per comprar la seva llibertat, la presó segueix sent un mètode per tractar la pobresa. El feixista d’UNC està demanant 5.600 euros d’indemnització, fet que, en cas de ser satisfets abans de judici, significaria un atenuant davant la justícia i probablement una rebaixa de la condemna que fins i tot podria evitar l’ingrés a presó. En aquest cas, el xantatge econòmic no inflaria les arques del sistema però si les dels feixistes. Aquest és el panorama que NO representa una opció a portar a terme per part del company encausat. Per tant, ara mateix s’està pendent de conèixer una data de judici sense aportar cap tipus redempció econòmica o ideològica abans que sigui jutjat el muntatge ideat per UNC.

 

SOLIDARITAT ACTIVA AMB EL COMPANY ENCAUSAT PER UNITAT NACIONAL CATALANA!!

PERQUÈ ELS NAZIS APUNTEN I LA JUSTÍCIA CONDEMNA… CAP PAS ENRERE AMB EL FEIXISME!!


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM