Contra la imposició de multes polítiques

Contra la imposició de multes polítiques

El Casal Popular Panxampla de Tortosa va escenificar el passat dimarts, 14 de juny, en una roda de premsa, la resposta social a una política que no és nova per aquest col·lectiu i que s’escampa per tot el país: la repressió administrativa, amb multes, contra opcions polítiques com l’Esquerra Independentista.

Hem vist en els darrers mesos com sancions econòmiques sense fonament han arribat contra el Casal tortosí però també contra col·lectius juvenils i persones militants d’arreu del país. Sovint encardinades en les normes del civisme però també impulsades pel departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Sancions al Baix Llobregat, al Barcelonès, i especialment al Maresme. Però també multes contra la manifestació pel dia de la Vaga General a Tortosa i contra la marxa del 1r de Maig a Barcelona.

La resposta del Casal Popular Panxampla, reunint la majoria de col·lectius socials i sindicals de la ciutat, és el camí triat després de donar batalla en les mateixes vies establertes per la llei que regula els procediments sancionadors administratius, vies que són fetes per a donar sempre la darrera paraula a aquell qui interposa la multa i qui es converteix en únic jutge i on sempre preval la presumpció de culpabilitat.

Des d’Alerta Solidària, denunciem la nefasta intenció dels governs de país, els locals i el regional, per optar per la repressió política agafant-se a la la multa administrativa per tal de criminalitzar i ofegar econòmicament aquells qui lluitem pel canvi polític. Aquesta opció repressiva ens carrega encara més de motius per treballar pel canvi, revolucionari, que porti la llibertat i la justícia al nostre poble.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM