La FAVB, amb una quarantena d'entitats més, demana la dimissió de Felip Puig

La FAVB, amb una quarantena d'entitats més, demana la dimissió de Felip Puig

La FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona) presenta el manifest, que demana el cessament del conseller i la retirada dels subfusells de pilotes goma.


Alerta Solidària, entitat adherida, fa seves les crítiques exposades pel manifest i recorda que fa molts anys que insistim especialment en la impunitat policial permesa, tolerada, aplaudida, impulsada, pels responsables polítics. Evidència latent en la insubmissió de tot el Departament d’Interior en permetre la no identificació dels agents policials, desobeint un decret vigent de la pròpia Generalitat.

 

Article publicat per Vilaweb.cat:

Una quarantena d’entitats

demana la dimissió de Felip Puig

 

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha presentat, amb el suport d’unra quarantena d’entitats, el manifest que demana el cessament del conseller d’Interior, Felip Puig, per l’operació policíaca de divendres passat a l’acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona. El manifest també demana que es retirin els subfusells de pilotes de goma, els nous llançadors GL-06 i també que tots els agents de la Brigada Mòbil dels mossos vagin convenientment identificats ‘tal com contempla la normativa de la Generalitat’.

La FAVB ha rebut en tan sols dos dies el suport d’una quarantena d’entitats socials, que s’han adherit al manifest, entre les quals la CUP de Barcelona, la CGT, Col·lectiu Gai de Barcelona, Associació Memòria Contra la Tortura i l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans. I l’entitat espera que en els pròxims dies s’hi adhereixen encara molts més col·lectius.

El president de la FAVB, Jordi Bonet, que ha fet la lectura del manifest, ha negat rotundament que les primeres càrregues policíaques comencessin a causa de l’actitud violenta d’alguns manifestants, tal com va dir el conseller Puig. ‘Hi havia molts mitjans de comunicació i no hi ha cap evidència d’aquests fets’, ha dit.

Crítiques per la retirada i l’emmagatzematge del material requisat

Bonet ha estat contundent també a l’hora de criticar la retirada i l’emmagatzematge del mateiral requisat en l’operació . ‘Totes les pertinences han estat dipositades al Sot del migdia, a l’aire lliure, on s’accelera la seva degradació; què hagués costat fer un inventari i endreçar-ho a cobert?’, ha dit Bonet, que ha recordat que alguns ordinadors no s’han pogut recuperar.

A la conferència de premsa hi han participat dos dels ferits per les càrregues policíaques, un dels quals va haver de ser operat d’una fractura al radi per un cop de porra. Tots dos han dit sentir-se dolguts per les paraules del conseller Puig en què deia que no hi havia ferits greus entre els concentrats. L’altre ferit va rebre un impacte d’un projectil de les noves llançadores GL-06 a l’orella i va pedre el coneixemnet. La inflamació de l’impacte encara no ha permès fer-li una audimetria per determinar si ha perdut o no capacitat auditiva.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM