Condemna contra en Jordi de Tarragona. Recurs en marxa.

Condemna contra en Jordi de Tarragona. Recurs en marxa.

Fa pocs dies que ha sortit la sentència pel judici penal contra en Jordi Romeu, militant independentista tarragoní, inculpat per part de la Guàrdia Urbana d’atemptat i lesió a l’autoritat, jutjat a principis d’abril. La sentència que ha sortit i que es recorrerà resol que en Jordi mereix un any de presó per  atemptat a l’autoritat, 80€ de multa per una lesió que no va cometre i 210€ d’indemnització al policia. Durant el procés el jutge ha reconegut que la Guàrdia Urbana ha mentit i aportat proves falses contra l’encausat. Aquest, i la plataforma de suport agreixen totes les mostres de solidaritat rebudes al llarg del procés.



El passat 6 d’abril es va celebrar el judici contra en Jordi, detingut el 18 de juny de 2010 en sortir d’un local d’oci del carrer Rebolledo al negar-se a signar una sanció de 1.000€ interposada pels agents que asseguren que els havia xiulat. Per la seva banda, Romeu també va denunciar als agents que l’havien detingut al•legant abusos, subratlla que va ser llençat a terra i que li van trepitjar el cap amb les botes.

El fiscal volia demanar fins a 2 anys i tres mesos de presó per en Jordi però finalment va decidir demanar: una any de presó pel delicte d’atemptat a l’autoritat; sis mesos de presó per un delicte de lesions i 2500 euros de multa per indemnitzar al policia suposadament agredit. Finalment, la sentència comunicada, i que es recorrerà demanant la lliure absolució, resol que Romeu mereix un any de presó per atemptat a l’autoritat, 80€ de multa per una lesió que no va cometre i 210€ d’indemnització al policia.

És rellevant destacar que, en la sentencia, el jutge ha reconegut que la Guàrdia Urbana ha mentit i ha aportat proves falses. Segons la metgessa que va atendre al policia suposadament agredit va estar 60 dies, a partir del moment de l’agressió, lesionat; però això ho diu 5 mesos després del dia dels fets, quan suposadament ja estava curat, doncs ja havien passat uns 150 dies.

En el comunicat que ha emès la plataforma de suport amb en Jordi volen “agrair-vos moltíssim a totes i tots la vostra solidaritat. Gràcies a la participació de tots i totes vosaltres ha estat possible fer ressò d’aquest cas d’abús de poder per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona als mitjans de comunicació de masses. Ha estat possible també que altres persones s’hagin posat en contacte amb la Plataforma Aturem els Abusos de la Guàrdia Urbana; i sobretot, la vostra solidaritat ha donat moltíssimes forces al nostre company encausat a l’hora d’enfrontar el judici i la possible sentència. Volem remarcar especialment els esforços fets des de l’Assemblea de Joves la Guspira, l’assemblea local d’Endavant (OSAN), l’Assemblea Feminista i Revolucionària de Tarragona Cau de Llunes, la CUP de Tarragona i el SEPC de la URV i del Martí Franquès”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM