Sentència condemnatòria contra un estudiant del SEPC

Sentència condemnatòria contra un estudiant del SEPC

Enmig de la creixent tensió de la comunitat educativa del país arriba una sentència contra un membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per la seva participació en les mobilitzacions contra el Pla Bolonya.

 

Amb noves amenaces contra l’ensenyament públic com el pla Estratègia Universitats 2015 i les greus retallades pressupostàries, els jutjats de Barcelona han emès una sentència contra un estudiant, Ruben Corral, membre del SEPC, pels fets posteriors al desallotjament de la Pompeu Fabra, en el marc de la lluita contra el Pla Bolonya.

La sentència considera que va quedar demostrat, en el judici fet el 3 de febrer d’enguany, que l’estudiant independentista, en la seva acció de resistència contra el desallotjament, va agredir i lesionar lleument una agent dels Mossos d’Esquadra. Malgrat que la sentència l’absol de la imputació d’alteració de l’ordre públic, donant part de raó l’estudiant, la reclamació de la policia ha fet efecte i percebrà 200 € d’indemnització. A més, Corral, haurà de fer front a una multa de 240 €.

Per Alerta Solidària i el SEPC, aquesta nova sentència es basa un cop més en una indignant escasetat d’arguments jurídics però suficients, per als tribunals espanyols, quan s’enfronten les versions, explicacions i proves aportades per la defensa contra la simple paraula d’un policia.

El SEPC apunta a més que, en l’escalada actual de mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic i en contra de les retallades, aquesta sentència serà rebuda pel col·lectiu estudiant com un motiu més per indignar-se, per organitzar-se i participar activament de la lluita.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM