Darrera oportunitat de rectificació abans de dur l’Ajuntament al Contenciós/administratiu

Darrera oportunitat de rectificació abans de dur l’Ajuntament al Contenciós/administratiu

Després d’un procediment en què un grup de 17 persones han vist com l’Ajuntament de Mataró instruïa un expedient sancionador contra el qual van presentar les oportunes al·legacions, han rebut una altra proposta de sanció rebaixant les acusacions i la multa econòmica en comptes de la imposició original. Aquesta modificació els ha arribat després d’haver presentat al·legacions per segona vegada. Tanmateix també han rebut la desestimació de moltes altres al·legacions i la imposició final d’una multa de 300 euros.

 


No conformes amb la resolució dictada per l’Ajuntament de Mataró, el conjunt de persones acusades de la comissió d’infraccions en matèria de l’Ordenança del Civisme han pres la determinació de dur el conjunt de sancions fins al contenciós administratiu on l’Ajuntament haurà de donar explicacions per la negativa reincident en no accedir a realitzar les proves documentals i testificals que la defensa del grup de sancionats ha proposat durant el procés d’instrucció de l’expedient sancionador.

 

Ara bé, conscients que som a les portes d’unes eleccions municipals que poden trastocar el color del govern municipal, el grup de persones sancionades ha decidit presentar un recurs de reposició, davant del mateix Servei Jurídic de l’Ajuntament, per tal que rectifiqui i eviti així l’accés al contenciós administratiu. És per tant la darrera oportunitat per rectificar,  ara que encara són a temps d’estalviar a la composició futura del consistori l’espectacle d’haver de justificar una actitud lamentable de menyspreu a la presumpció d’innocència i negació sistemàtica de la proposició de proves que exculpen a les veïnes i veïns de Mataró i rodalies, una de les quals ni tan sols era present al lloc dels fets, i que contradiuen la versió de dos agents dels Mossos d’Esquadra.

 

El recurs de reposició presentat durant aquestes vacances de primavera, recurs opcional per al conjunt de persones sancionades abans de concórrer al Contenciós Administratiu, actua contra l’acte administratiu de l’Ajuntament pel qual es neguen de nou la proposició de proves i s’emet la decisió d’imposar el cobrament de 300 € a cada una de les persones implicades. Aquest recurs dóna la darrera oportunitat a l’Ajuntament per, en cas d’acceptar-lo, poder rectificar en la seva actitud bel·ligerant i així poder escoltar les versions dels expedientats, donar veu als testimonis proposats i realitzar la resta de proves documentals requerides. Cal recordar que la sanció inicial preveia el cobrament de 900 € per cap, però l’Ajuntament va haver de reconèixer que les molèsties al veïns i l’alteració de l’ordre públic que atribuïen al grup de represaliats no van existir. Aquesta rectificació però va quedar curta i ara mateix la obsessió municipal per no haver de reconèixer l’error complet en tot el procediment pot costar igualment molt car a les 17 persones represaliades: 300 € per l’orgull ferit de l’Ajuntament.

 

El recurs de reposició manifesta la sorpresa del grup d’expedientats per la indiferència que ha mostrat el Servei Jurídic de Via Pública vers l’argumentació de defensa dels sancionats i la predisposició de l’Ajuntament de Mataró a donar validesa a la paraula dels Mossos d’Esquadra mostrant-se indiferent als intents de demostrar la innocència dels sancionats.

 

Aquest procediment, poc ortodox en la seva forma d’execució per part de l’Ajuntament, representa la persecució i repressió política d’un conjunt de persones amb unes idees concretes: són 17 independentistes, joves i adults; si no fos així, com s’entén que tots els sancionats hagin rebut exactament la mateixa proposta d’incoació d’expedient i, finalment, la mateixa resolució de sanció?

 

D’un temps ençà, sobretot des que és vigent l’Ordenança del Civisme, s’està perseguint econòmicament a tothom que pugui representar una amenaça per l’establishment i intentant, així, desactivar el moviment independentista.

 

 

Alerta Solidàia

Mataró, 2 de maig de 2011

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM