Excarcerat el pres polític basc més antic sota amenaces del govern basc

Excarcerat el pres polític basc més antic sota amenaces del govern basc

Fent-nos resó del que denuncia el col·lectiu de familiars de presos polítics bascos, Etxerat, mostrem la nostra solidaritat cap aquells companys que lluiten i cap aquells ciutadans que només volen mostrar públicament la seva alegria pel retrobament després de tants anys de segrest legal. El govern basc ha amenaçat amb actuar violentament contra qualsevol acte de benvinguda, posant de nou la llibertat d’expressió al lloc que li pertoca en aquest estat espanyol, a les escombraries.

 

El diari Gara comença informant així d’aquest moment històric: “Puny en alt, Jose Mari Sagardui, “Gatza”, ha sortit de la presó de Jaén a les 9.05, aclamat pels veïns de Zornotza que han acudit a rebre’l, sota els crits de “El Poble és amb tu”, “Presos bascos a casa” i “ànims gudari (soldat patriota)”. La seva filla Goiztiri ha estat la primera en abraçar el ja ex-pres.”

El col·lectiu Etxerat, assegura, en relació a la prohibició dels actes populars de benvinguda que, “si algú decideix utilitzar la violència i colpejar la gent perquè no mostri la seva solidaritat, serà una responsabilitat d’ells, perquè ells sí utilitzen la violeència política. No podran aturar la solidaritat.”

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM