Vist per sentència el judici al Jordi de Tarragona

Vist per sentència el judici al Jordi de Tarragona

El judici penal contra en Jordi Romeu, militant independentista tarragoní, membre d’Endavant OSAN, inculpat per part de la Guàrdia Urbana d’agressió i desobediència a l’autoritat ha quedat vist per a sentència. La Guàrdia Urbana de Tarragona, cos policial que ha instruït el cas, ha al·legat lesions de les que no han presentat les proves forenses, i finalment l’Ajuntament no s’ha personat com a acusació particular. El fiscal ha reclamat 1 any i sis mesos de presó per l’acusat i una multa de fins a 1.200€. La defensa n’ha demanat la lliure absolució.


Avui dimecres 6 d’abril a les 10 del matí, al Jutjat de lo Penal de Tarragona s’ha celebrat el judici contra en Jordi, detingut el 18 de juny de 2010 en sortir d’un local d’oci del carrer Rebolledo al negar-se a signar una sanció de 1.000€ interposada pels agents que asseguren que els havia xiulat. Per la seva banda, Romeu també va denunciar als agents que l’havien detingut al·legant abusos, subratlla que va ser llençat a terra i que li van trepitjar el cap amb les botes.

La declaració de l’acusat i els testimonis ha remarcat que els agents van detenir en Jordi injustificadament, inventant-se les acusacions i encobrint-se entre ells. Així mateix, han estat constatades diverses imprecisions en l’atestat de la Guàrdia Urbana, així com greus contradiccions durant la vista oral feta als agents. Aquests no han pogut aportar cap prova forense de les suposades lesions, així com tampoc ha pogut corroborar-ho la metge forense que han portat.

L’advocat de la defensa ha aclarit que les acusacions de la Guàrdia Urbana de Tarragona no tenen cap base i que és tracta d’un judici polític, a la vegada que ha demanat la lliure absolució de l’encausat. En acabar el judici, l’advocat defensor s’ha mostrat optimista per com ha anat i de les possibles resolucions del jutge.

En Jordi ha comptat amb el suport d’una trentena de persones, que des de les 9:30 del matí han mostrat la seva solidaritat a les portes dels Jutjat. Les solidaries han rebut amb una forta ovació l’acusat quan ha aparegut a la porta de l’edifici en finalitzar la vista. Algunes de les concentrades les han acompanyat al judici com a públic.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM