Els jutjats de Barcelona confirmen que no hi ha causa per la benvinguda a la Laura Riera

Els jutjats de Barcelona confirmen que no hi ha causa per la benvinguda a la Laura Riera

Martí Humet, militant independentista de l’organització Endavant (OSAN), va ser detingut pels Mossos d’Esquadra que van remetre un informe a l’Audiència Nacional. D’aquest òrgan madrileny, i després de dos mesos de deliberacions, van passar l’expedient a Barcelona, tot remarcant que no hi havia causa per a l’enjudiciament per motius de terrorisme. A Barcelona, i passat més de mig anys dels fets, els jutjats han confirmat que tampoc veuen indicis de delicte, com el de desordres públics. S’acaba per tant, el calvari judicial que ha patit en Martí però queda en la impunitat de nou l’actuació dels Mossos i del llavors responsable d’Interior, Joan Saura, que van imposar la censura per la força de la detenció i l’amenaça del processament pel delicte d’enaltiment del terrorisme. Va ser víctima un cop més la llibertat d’expressió. 

Vídeo dels fets, actuació dels Mossos, càrrega policial i declaracions d’Alerta Solidària: clicant aquí.

Aquell 21 d’agost, la Vila de Gràcia es preparava per rebre a casa la companya independentista Laura Riera, després de passar 9 anys de presó per col·laborar amb l’organització basca ETA. Els jutjats de Barcelona, per ordre de l’Audiència Nacional, van remetre als Mossos l’ordre d’impedir l’acte de benvinguda. El que va acabar passant però va ser kafkià ja que la persona que va pujar a l’escenari per comunicar que s’havia desconvocat l’acte, per ordre judicial, va ser interrompuda a mitja lectura del breu comunicat per agents antiavalots dels Mossos. Se’l van endur detingut amb l’amenaça de dur-lo a Madrid. Una posterior manifestació de rebuig a la censura va acabar amb una forta càrrega dels Mossos a la plaça de la Vila, enmig de nens i nenes que eren celebrant la festa major infantil. Dues persones van ser detingudes i condemnades per desordres, danys i lesions, condemnes que estan complint en l’actualitat.

Alerta Solidària vol denunciar la impunitat dels Mossos en censurar un acte que nomes pretenia comunicar, transmetre informació, un acte de transparència, que és el que no soporten dins d’un cos on manen els interessos corporativistes que els permet saltar-se les seves lleis sempre que es tracta de perseguir la militància independentista.

Al mateix torn, felicitem el company Martí, que li va tocar fer un paper difícil, no lliure de risc, i que ha afrontat amb dignitat tot el procés que avui acaba, per fi, fins a la propera… A seguir lluitant! A picar fort!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM