Dues-centes persones per l'absolució d’en Jordi

Dues-centes persones per l'absolució d’en Jordi

Unes 200 persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de l’Ajuntament de Tarragona per demanar l’absolució de Jordi Romeu. Demà dimecres 6 d’abril, un any després dels fets, tindrà lloc el judici en que la Guàrdia Urbana li imputen diferents càrrecs que podrien portar-lo fins a dos anys i mig a la presó. Els portaveus de la campanya de suport han exigit la retirada immediata de tots el càrrecs imputats, a la vegada que han denunciat la política de repressió de l’ajuntament de Tarragona i la Guàrdia Urbana, que busca amb aquest judici silenciar la lluita per les llibertats socials i nacionals.

 

Sota l’atenta mirada de diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, i alguna furgoneta d’antidisturbis amagada pels voltants, la concentració ha ocupat durant uns 40 minuts la Plaça de la Font, en la que diversos companys de lluita han exposat els fets ocorreguts i han remarcat la importància de celebrar la concentració, “de dir prou als abusos de la guàrdia urbana, prou mentides, prou judicis injustos i falsejats, prou repressió al jovent que lluita”. Per una altra banda, han afegit “que no estem aquí només per rebutjar l’actuació de la guàrdia urbana, sinó per mostrar la nostra solidaritat amb en Jordi, i amb totes les persones que han patit abusos per part de l’urbana”.

La concentració ha acabat amb i s’ha dissolt sense cap tipus d’incidència, desprès de recordar als presents, que demà dimecres 6 d’abril es celebrarà el judici contra el militant tarragoní a les 9:30h als Jutjats del Penal, al Carrer Sant Antoni Maria Claret.

Els fets pels que està imputat es remunten al 18 de juny del 2010 quan Romeu va ser agredit i detingut per la Guàrdia Urbana de Tarragona per negar-se a signar una multa de 1.000 euros, i segons expliquen des de la campanya Jordi Absolució, fins a vuit agents han mentit corporativament davant la jutgessa acusant el militant independentista d’agredir un dels agents, de manera que se li imputen diferents càrrecs que podrien portar-lo fins a dos anys i mig a la presó.

D’altra banda, Romeu també va ser detingut durant la nit de Carnestoltes (febrer 2010) al sortir del Centre Social l’Espina, situat a la Part Alta, del acusant-lo també d’atemptat a l’autoritat. Tot això davant d’una trentena persones que es feien creus de la desproporcionada actuació policial. Així, el jove activista tarragoní s’enfronta doncs a dues acusacions penals.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM