Barcelona Decideix acusa l'alcade de la ciutat

Barcelona Decideix acusa l'alcade de la ciutat

La plataforma Barcelona Decideix ha informat en roda de premsa avui dilluns, 21 de març, que acudia al jutjat per acusar l’Ajuntament de Jordi Hereu de vulneració contra els drets fonamentals. 

Informació publicada a la web de l’entitat Barcelona Decideix.

En concret, s’acusa l’equip de govern de Barcelona d’una banda, de vulneració del dret de lliure expressió i, de l’altra, de discriminació per motius polítics contra la llibertat ideològica.

Barcelona Decideix ha al·legat a través del seu portaveu, Alfred Bosch, que durant més d’un any havien fet tot el possible per cohabitar i pactar amb el govern municipal, però que no havia estat possible. «Se’ns ha esgotat la paciència —ha dit—; no podem callar més davant els abusos i aquesta gestió de baixa qualitat democràtica, que ens impedeix treballar amb llibertat». Bosch ha citat alguns exemples dels esmentats abusos, en el centre dels quals es troba un litigi sobre banderoles de fanals públics.

Xavier Martínez, secretari de l’Associació Barcelona Decideix, ha presentat les proves del procés de petició de banderoles, que segons ha afirmat, es va conduir en la forma deguda, amb el temps requerit i que va ser aprovat per l’Ajuntament. «Se’ns van concedir uns trams importants d’avingudes centrals de la ciutat, pagant i complint idèntiques condicions que les que s’exigeixen a qualsevol altre sol·licitant». Al cap de quatre mesos de la concessió, l’Ajuntament va denegar el permís per motivacions polítiques. D’aquí la queixa formal.

«Estem davant d’una vulneració molt greu», ha assegurat Josep Cruanyes, jurista lletrat de Barcelona Decideix: «S’han infringit drets fonamentals i estem disposats a arribar al final d’aquest assumpte». Cruanyes ha indicat que només retirarien la demanda si l’Ajuntament admetia de manera immediata que es tractava d’un error, restituïen la llicència i compensaven Barcelona Decideix pels danys causats.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM