Comunicat de suport a la noia de Sarrià de Ter detinguda el dia 7

Comunicat de suport a la noia de Sarrià de Ter detinguda el dia 7

 

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, vol denunciar públicament l’aplicació de la legislació antiterrorista contra  la veïna de Sarrià de Ter (el Gironès), Núria Portulas. Aquesta noia, militant anarquista, fou detinguda per agents dels Mossos d’Esquadra la matinada del dia 7 i posteriorment conduïda a dependències policials de Barcelona. Tot i l’opacitat de la informació sobre el seu estat i les condicions de la detenció –habituals  en aplicació de la  legislació antiterrorista espanyola– se sap que, aquí, els Mossos  han tornat a complir ordres del jutjat d’instrucció de la Audiència Nacional. Com és habitual en aquestes circumstàncies, es sotmet la detinguda a la incomunicació i no es permet l’assistència, en primera instància, del lletrat de confiança.

 En aquest cas, a més,  s’han produït escorcolls per part del mateix cos policial a l’immoble okupat on residia la Núria i a casa dels seus pares, també a Sarrià.   Aquestes pràctiques són pròpies d’un Estat que no garanteix la pressumpció d’innocència. A més s’ha sotmès el seu entorn a l’aleatorietat d’un cop policial desproporcionat, generant una situació de màxim estrès per amics i familiars.

 La conselleria d’interior, ara controlada per Joan Saura, demostra d’aquesta manera que no han pretès mai modificar ni atenuar els procediments jurídics i les actuacions  policials que vulneren els drets fonamentals.

Davant de la situació, a l’espera de més informacions, Alerta Solidària fa una crida a l’Esquerra Independentista i a la societat catalana en el seu conjunt a mostrar la seva solidaritat amb la detinguda i el rebuig frontal a la Legislació Antiterrorista.   

 

Alerta Solidària, 8.2.2007

 

Donen suport les organitzacions de l’esquerra independentista de la ciutat de Girona (CUP, Maulets, Casal Independentista el Forn)

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM