Nova flama antimonàrquica: El mural de Pedreguer ja és una realitat

Nova flama antimonàrquica: El mural de Pedreguer ja és una realitat

En espera que la fiscalia de l’Audiència Nacional es pronunciï, el mural dels “300 anys” ja és una realitat. Aquest poble de la Marina no ha estat diferent de molts altres en quant a la commemoració amb murals i pintades de l’efemèride de l’ocupació borbònica del país però sí que ha cridat l’atenció per dos fets: el primer, la insistència de la militància independentista que durant quatre anys ha reivindicat el dret a la llibertat d’expressió per sobre de les traves burocràtiques del consistori, i segon, més cridaner sens dubte, la obsessió espanyolista per castigar amb repressió allò que amb arguments i democràticament no poden vèncer.

David Prats, membre d’Endavant (OSAN), ha remarcat la importància del mural ja que evidencia la inexistència de la democràcia a l’Estat espanyol ja que l’actuació absurda, de dur aquest mural a l’Audiència Nacional, és només la punta de l’iceberg del tarannà repressiu de l’Estat. Fins on arriben quan la proposta política de l’Esquerra Independentista supera el simbolisme d’un mural i esdevé realitat?

Avui fa 10 dies que la fiscalia de l’Audiència Nacional comunicava l’obertura de diligències d’investigació per esclarir si l’acte administratiu de l’Ajuntament de Pedreguer, pel qual concedia permís a Maulets, SEPC i Endavant, pot constituir o no un delicte d’injúries a la corona. Queda encara oberta la porta a l’exercici de la repressió, tot i que de conseqüències encara ignorades. La millor conseqüència però ha estat elevar l’acció del mural fins al rang de notícia publicable i publicada a la majoria de diaris del País Valencià i mitjans digitals d’arreu del país. Una acció per tant impecable, per la que cal felicitar als seus autors, per haver-la materialitzat i per haver insistit durant tants anys en exigir fer efectiu el dret a la llibertat d’expressió.

Vegeu vídeo editat per Vilaweb Alacant clicant aquí.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM