Aturat el desallotjament de Can Vies, novament

Aturat el desallotjament de Can Vies, novament

Autoritza a desallotjar la CNT però no la resta d’entitats perquè el procediment no és el correcte

Article publicat a El Punt.cat

Segona pròrroga per al desnonament de Can Vies. Ara per un error parcial en el procediment que empara totes les entitats excepte la CNT, que era l’única amb la qual existia una cessió de l’immoble, en precari, és a dir, sense contracte ni pagament de lloguer, però pactada entre totes dues parts.

La titular del jutjat de primera instància número 6 de Barcelona autoritza ara TMB a desnonar el sindicat CNT però no la resta d’entitats que en fan ús, entre ells la CGT, el Centre Social Autogestionat Can Vies i associacions veïnals i de joves de Sants, La Bordeta i Sant Medir, segons la sentència que es va conèixer ahir. La magistrada aprecia “l’existència d’inadequació de procediment respecte de tots els demandants, amb l’única excepció de la Confederació Nacional del Treball (CNT) per ser aquesta entitat l’única a la qual la demandant [l’empresa TMB] va cedir la finca d’autos en precari”. Així, creu correcte que se l’insti al desnonament perquè el sindicat ja no és representatiu en l’empresa ni fa les tasques per a les quals se li va cedir l’espai però no per a les altres associacions, que en fan ús de manera “clandestina”, “per ocupació inconsentida, fins i tot amb aparença de delictiva”. Quant a aquestes entitats la sentència diu que “el desnonament per precari és un dels mitjans –no l’únic– que s’ha fet servir en la via civil per obtenir el desallotjament”.

TMB en discrepa i ja ha anunciat que recorrerà la sentència perquè entén que hi ha suficient jurisprudència anterior avalada per l’Audiència Provincial de Barcelona que els en dóna la raó. La mateixa jutgessa s’hi refereix, en la sentència, a resolucions anteriors de l’Audiència de Barcelona que equiparen l’ocupació il·legal amb la cessió en precari per poder desnonar a través d’aquest procediment però diu que “no es tracta d’un criteri unànime ni molt menys”. Així, fa referència a autos dictats per les audiències de Girona, Mallorca, Madrid, Osca, Saragossa o Santa Cruz de Tenerife que estan amb línia amb el seu criteri. Per TMB, la jutge no ha volgut entrar en el fons de la qüestió i s’ha cenyit a un defecte formal.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM