Realització de les jornades sobre la criminalització de la denúncia i pel dret a la defensa

Realització de les jornades sobre la criminalització de la denúncia i pel dret a la defensa

Aquest passat cap de setmana van tenir lloc al Col·legi d’Advocats de Bilbao, al País Basc, unes noves jornades organitzades per la Coordinadora estatal de Prevenció de la Tortura. Alerta Solidària hi va participar compartint experiències i coneixent realitats comparades d’arreu de l’Estat i d’arreu d’Europa.

Per la vessant europea, dissabte van intervenir l’advocat holandès Hasn Gaasbeek, l’advocat italià Fabio Marcelli i l’advocada grega Yiota Massouridou. El dia abans, les intervencions es van centrar en l’Estat espanyol tenint una taula dedicada en exclusiva a la dura realitat basca. La Coordinadora va aprofitar l’ocasió per donar a conèixer la nova citació a l’Audiència Nacional d’una advocada de l’Esquerra Independentista, en el marc de l’ofensiva que aquest col·lectiu està patint.

El dret de defensa, i l’atac als qui exerceixen la defensa o posen denúncies per l’abús de l’autoritat, va ser el punt central de les jornades. Cada cop més qüestionades, aquelles persones que gosen plantar cara a la impunitat veuen com l’Estat els amenaça amb nous processos judicials per calúmnies i acusacions diverses com la d’atemptat a l’autoritat.

Properament tindran lloc a Pamplona unes noves jornades sobre la implementació del Mecanisme de Prevenció de la Tortura i a principis de juny, es realitzarà la presentació de l’informe estatal per al 2010 a la ciutat castellana de Valladolid.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM