Aturar l’expansió de l’EI a Mallorca, operació repressiva frustrada

Aturar l’expansió de l’EI a Mallorca, operació repressiva frustrada

En les darreres setmanes hem observat com diferents peces del sistema repressiu fan girar la màquina a la perfecció amb l’objectiu d’aturar l’expansió de l’Esquerra Independentista a l’Illa. Des de de la desinformació generada entorn dels incidents de la Diada, articles criminalitzadors a El Mundo amb publicació de currículums amb dades que només pot tenir la Brigada d’Informació, passant per les condemnes a la crema de la bandera espanyola per part de grups que es diuen catalanistes i progressistes. És el panorama que afronten en David i en Guillem, militants d’Endavant i ara acusats de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Els fets: van exercir de servei d’ordre contra les provocacions feixistes d’un conegut ultra (Antoni Marí) i un ex guàrdia civil que van passar de ser agressors a agredits per obra i gràcia del Cuerpo Nacional de Policia i la brunete mediàtica. Tot amb el vist-i-plau de la dreta espanyolista i la direcció del delegat del govern, Ramon Socias.

El tret per la culata: reforçant l’Esquerra Independentista

Massa evidents van ser les detencions dels dos militants, juntament a altres dos independentistes que eren presents a la marxa aliens a l’organització. Cap acció contra els provocadors. Cap comentari sobre la tolerància policial a les agressions feixistes. Tot just una investigació que acaba colpejant a dos companys de moviment, amb un llarg historial a l’esquena, en l’esforç per desfer-nos de tanta misèria colonial. En David i en Guillem, antics militants de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, seran els caps de turc d’una operació voluntàriament parcial. Es tracta de castigar l’independentisme i deixar impune el feixisme. Però l’aposta és clara, i l’EI de Mallorca ha respost amb contundència, desplegant la solidaritat i amb vistes a augmentar encara més l’activitat del moviment revolucionari a l’illa.

El dimecres 23, i el passat dilluns, 28 de febrer, tingueren lloc les declaracions dels dos militants. A les portes, en totes dues ocasions, sempre més de cinquanta persones, aplaudint, cridant i enarborant l’estelada. La premsa de l’illa se n’ha fet ressò i destaquen com els dos independentistes treuen pit i carreguen: és un clar cas de persecució política.

Amb el suport de tota l’Esquerra Independentista, músics, escriptors, professors universitaris, personalitats rellevants del GOB, del GADMA, del STE-i, de la CGT, de la CNT, d’ERC i del PSM, entre molts altres, en David i en Guillem han respost a les preguntes dels jutjats amb coherència: érem al cordó de seguretat per vetllar que res pertorbés la calma de la manifestació i vés per on, aquesta queda tallada per l’acció policial.

La premsa de l’illa va destacar la imatge d’un home gran, ferit al cap amb sang. Un altre home el recollia de terra. No explicaven que tots dos havien fet pams i mànigues per fer saltar la manifestació, insultant i intentant agredir una noia. El del trau al cap, ex guàrdia civil i l’altre, conegut feixista mallorquí. A la fotografia, amb una cadira metàl·lica a la ma llençant-la cap a la manifestació.

Un feixista, a punt e llençar una cadira, acompanyat de policies

 

Des d’Alerta Solidària iniciem la roda d’exposició del cas, les seves conseqüències i la campanya de suport arreu de la nació, amb un clar objectiu: no deixar cap agressió sense resposta.

Vegeu recull de notícies:

Declaració David:

http://dbalears.cat/actualitat/balears/imputats-pel-31-d-defensen-que-la-policia-no-te-proves-en-contra.html

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/02/24/independentistas-niegan-juez-golpearan-policia-dia-diada/648150.html

Declaració Guillem:

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/concentracion-de-apoyo-a-uno-de-los-imputados-por-el-31-d.html

http://dbalears.cat/actualitat/balears/avui-no-es-jutja-un-delicte-sino-l-independentisme.html

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM