JUTJATS TRES ESTUDIANTS INDEPENDENTISTES A VALÈNCIA

JUTJATS TRES ESTUDIANTS INDEPENDENTISTES A VALÈNCIA

 

Hui, 7 de febrer, cap a la 1 del migdia, començava el judici contra 3 estudiants independentistes a la sala 18 de la Ciutat de la Justícia. En l'acusació diversos estudiants pertanyents a sindicats d'extrema dreta i el GAV, coneguts col·lectius blavers i feixistes, han intentat donar una imatge de victimisme que es pot qualificar de teatral.

La concentració que havia convocat Alerta Solidària a les 11:30, ha aplegat a més de 100 persones a les portes dels jutjats de València. En la pancarta, que feia al·lusió al judici, es podia llegir “els feixistes assenyalen, la justícia espanyola reprimeix. Prou impunitat feixista”. En la roda de premsa es feia ressó de la impunitat amb la que l'extrema dreta pot assenyalar i actuar contra l'independentisme i la Universitat, mentres que la mínima resposta cap a aquestos atacs és rapidament i fortament reprimida des de instàncies policials i judicials.

Active Image

 

A dins dels jutjats, i amb més d'una hora de retard, ha començat el judici contra els membres del SEPC i Maulets. Com advocat acusador, hi ha aparegut Juan G. Sentandreu, conegut lider feixista de Coalición Valenciana. Aquest, amb una actuació provocativa i delirant , ha intentat en un primer moment pactar amb la defensa, trobant-se una resposta negativa d'aquesta a pactar amb feixistes. Més tard , i durant les declaracions, el propi Sentandreu ha intentat criminalitzar als encausats, donant arguments polititzats i fora de context (preguntant inclús si els denunciats creien en la lluita armada).

Finalment la fiscalia demana 600 € de multa per cada un dels acusats per faltes de lesions i 235 € per responsabilitat civil.

-Davant tot açò, Alerta Solidària fa una valoració positiva del suport de l'independentisme i l'esquerra estudiantil cap als encausats, que una vegada més s'han vist recolzats a les portes dels jutjats, a més de les múltiples adhesions que s'han rebut al llarg d'aquestos dies.

-De la la mateixa manera denunciem ( i així queda evidenciat amb el judici) la connexió existent entre els acusadors i l'extrema dreta espanyolista, encarnada en J.G. Sentandreu i el GAV. Aquestos, sota una façana de vícti mes de la violència ( que en cap cas han pogut provar) són els que realment la promouen i la utilitzen contra altres estudiants i col.lectius polítics.

-Finalment, fem èmfasi en el paper criminalitzador i repressiu que compleix la justícia espanyola, dirigida a executar directrius polítiques que representen la lluita contra els moviments independentistes.

Prou impunitat feixista

Contra les seues lleis, la nostra solidaritat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM