Comunicat de resposta a la sentència contra les Feministes Encausades

Comunicat de resposta a la sentència contra les Feministes Encausades

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, i el Grup de Suport a les Feministes Encausades, volem fer algunes valoracions davant la publicació de  la sentència del cas.


Consideram que el pronunciament del tribunal sobre el cas, condemnant a un any de presó a cadascuna de les joves encausades, és inacceptable. Un any de presó per haver participat a una protesta feminista pacífica és una sentència incomprensible per a la societat mallorquina. És un fet que inclús amplis sectors, tot i no estar d’acord amb l’acció duta a terme a l’església de Sant Miquel, han manifestat el seu suport a les Feministes Encausades. El Bisbat de Mallorca és, des d’ara mateix i sense matisos, responsable d’una condemna a presó contra 5 joves compromeses amb ideals de llibertat i justícia social. L’audiència provincial ha actuat com a agent al servei dels sectors més masclistes i ultracatòlics de la dreta espanyola.


El text de l’auto judicial mostra una lamentable sintonia entre la posició del tribunal amb la de la fiscalia i l’acusació particular del Bisbat de Mallorca. La qüestió del seguiment policial a l’organització juvenil ARRAN seguint criteris polítics, evidenciada durant el judici, no només no sorprèn al tribunal, sinó que aquest considera la militància de les acusades com un factor que contribueix a determinar la seva culpabilitat. El caràcter polític del judici queda acreditat una vegada més.


Volem anunciar que la campanya solidària amb les feministes encausades no s’acaba aquí,  sinó que seguirem sumant forces i suports a les nostres companyes. Així mateix, estudiarem recórrer la sentència a instàncies judicials superiors. Agraïm una vegada més a totes les persones i entitats que, des de Mallorca, els Països Catalans i més enllà, han mostrat la seva solidaritat amb les feministes encausades.


La repressió no s’atura, nosaltres tampoc!

Visca el jovent organitzat de Mallorca!

Absolució feministes encausades!

Mallorca, Països Catalans, 13 d’octubre de 2016

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM